Op zondag 9 november was er een menclinic, verzorgd door Geert Slagmolen. 

Geert Slagmolen

Geert is een gediplomeerde meninstructeur en mag menners opleiden om het koetsiersbewijs te halen. Hij is zelf al jaren actief in de mensport, zowel met paarden als met pony's. Zo was Geert bijvoorbeeld in 2010 Noordelijk kampioen in de klasse 2 Marathon dubbelspan met de pony's en Nederlands kampioen in de klasse Z Vaardigheid enkelspan bij de paarden.

Geert begon de clinic met de basis van het mennen: het werken aan de lange lijnen met het paard. Vervolgens liet hij zien hoe je een paard correct inspant.
Geert had 2 pony's en een paard bij zich, die alle drie voor de wagen liepen. Nadat Geert de basis van het mennen had uitgelegd, mochten alle aanwezigen ook een keer proberen te mennen. Het was voor veel ruiters een heel andere gewaarwording om achter het paard te zitten in plaats van erop.
Nadat iedereen zelf had geprobeerd te mennen gaf Geert nog een spectaculaire demonstratie van het marathon rijden. In volle galop liet hij en zijn collega zien hoe snel ze door de diverse hindernissen konden gaan.

Geert heeft met zijn clinic en demonstratie veel aanwezigen geïnteresseerd gekregen voor de mensport. Hippisch Centrum Eelde en Geert Slagmolen gaan samen kijken of het in de nabije toekomst mogelijk is om menlessen en de opleiding voor het vernieuwde koetsiersbewijs te gaan organiseren. Hou hiervoor de website en de Facebookpagina van Hippisch Centrum Eelde in de gaten.