Op 30 en 31 augustus werd door Hippisch Centrum Eelde een vaardigheidswedstrijd georganiseerd op de manege aan de Hooiweg in Paterswolde.

Bij devaardigheidsproeven(Va Proeven) ligt de nadruk op balans, behendigheid en de samenwerking met het paard verder te ontwikkelen. Bij vaardigheid wordt geleerd om over balkjes te stappen en te draven, tussen poortjes door te rijden, te slalommen en over een hindernis te springen.

Met 60 startende combinaties was er sprake van een grote deelname.

Op zaterdag werd vaardigheidsproef 1 gewonnen door Naline v/d Poel op Queeny . Tweede en derde werden Roos v/d Meulen op Julius en Iris Postma op Joni. Vaardigheidsproef 2 kende Milou v/d Beek op Nando als winnaar. Tweede en derde werden Maud Lemmink en Annelotte van Santbrink, ook zij reden op Nando.  Jeanine Damm won met Bruintje vaardigheidsproef 3, Inge Reekers met Queeny en Lisa Kruit op Nando haalden de tweede en derde prijs.

 

Zondag was het Niki v/d Sluis op Irza, die vaardigheidsproef 1 won vóór Jasmijn Heida op Misty en Benthe Janssen op Lisa. Bij vaardigheidsproef 2 was Isa Hovenkamp op Irza de beste. Mariska Vedder op Nando werd tweede en Sophie Dresen behaalde op Misty een mooie derde plaats. De laatste rubriek, vaardigheid 3, werd gewonnen door Annelotte van Santbrink op Nando. Ze werd gevolgd door Lisa Kruit en Maud Lemmink, die eveneens op Nando reden.

Van de 60 combinaties haalde er 58 een promotiepunt in de betreffende klasse. Dat kan gezien worden als een groot compliment voor het algehele niveau van de ruiters en amazones.

 

De totale uitslag van de vaardigheidsproeven van 30 augustus staan hier.

De totale uitslag van de vaardigheidsproeven van 31 augustus staan hier.

Er zijn foto's gemaakt tijdens de wedstrijd deze staan hier.