Wanneer je nog weinig of geen ervaring hebt met paard-/ ponyrijden beginnen we altijd met privélessen van een half uur. De praktijk wijst uit dat een half uur echt lang genoeg is. Als je de basisvaardigheden in voldoende mate beheerst, word je in een groepsles geplaatst. De reden waarom wij eerst kiezen voor privélessen is dat wij de eerste paar keren alle aandacht aan jou kunnen geven en dat in de groepsles de aandacht evenredig aan alle ruiters moet worden verdeeld. Ook kunnen we dan zien op welk niveau je rijdt en welke groep geschikt voor jou zou zijn. Het aantal privélessen is afhankelijk van hoe snel een ruiter de rijvaardigheden beheerst.

 

Maar wat heb je nu allemaal nodig voor je eerste paar lessen?

Als je voor het eerst naar de manege gaat, hoef je niet direct alles aan te schaffen. Neem eerst een aantal lessen zodat je zeker weet dat je het echt leuk vindt. Voor je eerste les kun je een cap van Hippisch Centrum Eelde lenen. Verder draag je een makkelijk zittende, niet te wijde en liefst een elastische broek (joggingbroek), met stevige hoge schoenen met een kleine hak. De zolen mogen niet te veel profiel hebben, anders blijf je snel in de beugel hangen.

Als je het echt leuk vindt en je wilt doorgaan met paardrijden, zijn een paardrijbroek, paardrijlaarzen, een bodyprotector en een cap sterk aan te bevelen.